Webinar Raspunderea salariatului. Intrebari si raspunsuri
:
Webinar Raspunderea salariatului. Intrebari si raspunsuri la www.videoseminarii.ro
Webinar Raspunderea salariatului. Intrebari si raspunsuri la www.videoseminarii.ro
Raspunderea salariatului. Cele mai controversate situatii intalnite in instantele de judecata! Participati in data de 3 noiembrie la un webinar exceptional, axat pe aspecte 100% practice, sustinut de specialistul Raluca...
https://www.seminare.ro/webinar-raspunderea-salariatului-intrebari-si-raspunsuri-513.html#info
Raspunderea salariatului. Cele mai controversate
situatii intalnite in instantele de judecata!
situatii intalnite in instantele de judecata!
Participati in data de 3 noiembrie la un webinar exceptional,
axat pe aspecte 100% practice, sustinut de specialistul Raluca Dimitriu!
axat pe aspecte 100% practice, sustinut de specialistul Raluca Dimitriu!
Stimate angajator,
In mod sigur, v-ati confruntat deja cu situatii in care salariatii comit abateri disciplinare sau va aduc o paguba. Astfel de situatii apar frecvent in orice firma si nu sunt usor de gestionat, mai ales cand e vorba despre recuperarea unor prejudicii. Fiecare speta are particularitatile ei.
Va ajuta insa enorm sa cunoasteti cum gandesc instantele de judecata cand se intalnesc cu asemenea cazuri. Da, practica instantelor va ofera niste repere solide de care sa tineti cont atunci cand salariatii va fac probleme, pentru ca aceste repere va garanteaza ca veti proceda intotdeauna corect.
Iata de ce va invitam sa urmariti in data de 3 noiembrie, ora 15.00, webinarul Raspunderea salariatului, sustinut de reputatul specialist prof. univ. dr. Raluca Dimitriu, formator al magistratilor specializati in litigii de munca, in cadrul Institutului National al Magistraturii.
Webinarul va fi axat chiar pe deciziile adoptate de instantele de judecata in spete controversate si, pentru o claritate maxima, el va fi structurat sub forma de intrebari si raspunsuri. Nu trebuie decat sa va instalati in fata calculatorului/laptopului si sa va logati pe platforma www.videoseminarii.ro cu un username si o parola care va vor fi trimise prin e-mail in timp util.
5 exemple de situatii in care
angajatorii intampina dificultati
Situatia 1
Contravaloarea pagubei produse de salariat, recuperata prin acordul partilor, nu poate depasi 5 salarii minime brute (art. 254 alin. (4) din Codul muncii). Ce salariu minim se ia in considerare daca salariatul lucreaza in constructii, agricultura sau industria alimentara?
Situatia 2
Salariatul cu functie de conducere este retrogradat pe o functie de executie. El nu mai are insa abilitatile necesare pentru indeplinirea acesteia, deoarece a exercitat timp indelungat functia de conducere. Va putea fi concediat pentru necorespundere profesionala?
Situatia 3
La aplicarea sanctiunii avertismentului, angajatorul nu este obligat sa realizeze o cercetare disciplinara. Daca totusi realizeaza o cercetare, doar ca acesta este incompleta sau incorecta sub aspect formal, instanta ar putea anula sanctiunea avertismentului?
Situatia 4
Salariatul a savarsit o abatere disciplinara, producand si o paguba firmei. A fost sanctionat disciplinar si nu a contestat decizia. Angajatorul introduce actiune in instanta pentru recuperarea pagubei. Instanta, analizand elementele raspunderii patrimoniale, va mai putea verifica existenta faptei? Sau va retine ca aceasta este dovedita prin decizia sanctionatorie necontestata?
Situatia 5
Poate fi salariatul rechemat din concediul de odihna (in conditiile art. 151 (2) din Codul muncii) in vederea realizarii unei cercetari disiplinare? Va reamintim, conform art. 144 alin. (2), dreptul la concediu de odihna anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renuntari sau limitari.
IMPORTANT!
Puteti trimite propriile dvs. intrebari (2 la numar) pe adresa seminar@rs.ro, pana pe data de 28 octombrie, urmand ca solutiile sa va fie furnizate in cadrul webinarului.
O speta interesanta care
va fi analizata la webinar:
Conform art. 248 alin. (3) din Codul muncii, o sanctiune disciplinara se radiaza de drept in termen de 12 luni de la aplicare, daca salariatului nu i se aplica o noua sanctiune disciplinara in acest interval.
Importanta acestei prevederi devine evidenta daca luati in calcul art. 250 din Codul muncii, care spune ca angajatorul, atunci cand decide sa pedepseasca o abatere disciplinara, stabileste pedeapsa in raport cu gravitatea abaterii disciplinare savarsite de salariat, avandu-se in vedere, printre altele, si eventualele sanctiuni disciplinare suferite anterior de catre acesta.
Ca urmare, daca salariatul savarseste o noua abatere, se va tine cont de abaterile disciplinare mai vechi de 12 luni? Noua abatere poate fi considerata “abatere repetata”?
Alte intrebari:
- Ce se intampla daca, dupa aplicarea unei sanctiuni, salariatul are o perioada contractul de munca suspendat? Perioada de suspendare se scade din cele 12 luni?
- Ce se intampla daca salariatul este detasat la un alt angajator si savarseste aici o abatere disciplinara? Sanctiunea care i se aplica intrerupe termenul de reabilitare si la angajatorul initial, care l-a detasat?
- Ce se intampla daca salariatul sanctionat pleaca din firma si se angajeaza in alta parte? Conteaza in vreun fel ca el are niste sanctiuni in palmares?
Aflati raspunsurile la toate aceste intrebari in cadrul webinarului din 3 noiembrie.
Cine este expertul care va sustine webinarul?
Dna Raluca Dimitriu - Profesor universitar si conducator de doctorate in dreptul muncii
- formator in cadrul Institutului National al Magistraturii, pentru magistratii specializati in litigii de munca
- formator de dreptul muncii in cadrul Corpului Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR)
- formator de drept european al muncii in cadrul Academy of European Law (ERA - Trier, Germania)
In prezent, participa in calitate de expert national in mai multe retele de cercetare europene de notorietate -
cum ar fi European Labour Law Network - si sustine constant seminarii si workshop-uri in domeniul dreptului muncii.
cum ar fi European Labour Law Network - si sustine constant seminarii si workshop-uri in domeniul dreptului muncii.
Cum se va desfasura webinarul din 3 noiembrie?
In data de 3 noiembrie la ora 15.00, trebuie sa accesati www.videoseminarii.ro si sa va autentificati folosind username-ul si parola (acestea vi se vor comunica prin e-mail, imediat dupa confirmarea platii.
Nu conteaza locul in care va aflati, conteaza doar sa dispuneti de o conexiune la Internet.
Nu conteaza locul in care va aflati, conteaza doar sa dispuneti de o conexiune la Internet.
Odata ce v-ati inscris pentru a participa la acest webinar, il puteti urmari inregistrat, ori de cate ori doriti, pe aceeasi platforma!
Informatii utile pentru dvs.
Webinar: “Raspunderea salariatului. Intrebari si raspunsuri”
Lector: prof. univ. dr. Raluca Dimitriu
Data desfasurarii webinarului: 3 noiembrie 2022
Intervalul orar: 15.00-16.30
Conditii: conexiune la Internet
Pret special: 95 lei + 19% TVA
Veti primi prin e-mail datele de conectare (username, parola) imediat dupa confirmarea platii astfel incat joi, 3 noiembrie, ora 15.00, sa va puteti loga si sa participati la webinar.
Este un eveniment de exceptie care va permite contactul direct cu un specialist de top si, implicit, o informare profesionista si completa asupra acestui subiect de care va loviti permanent!
Este un eveniment de exceptie care va permite contactul direct cu un specialist de top si, implicit, o informare profesionista si completa asupra acestui subiect de care va loviti permanent!
Va asteptam cu placere sa va inscrieti chiar acum!
Cu stima,
Alexandra Dumitrache
Organizator eveniment
Divizia Legislatia Muncii
Grupul romano-german Rentrop & Straton
M.B.
Locatie
www.videoseminarii.ro
Data seminarului
03 Noiembrie 2022
Locuri disponibile
100
Pret
Taxa de participare - 113.05
Alte seminare
Ian 20 |
Vezi detaliiInscriere | 99 locuri disponibile |
Ian 20 |
Vezi detaliiInscriere | 40 locuri disponibile |