Webinar Raspunderea patrimoniala. Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza
:
Webinar Raspunderea patrimoniala. Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza la Din fata calculatorului dvs., conectat la internet
Webinar Raspunderea patrimoniala. Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza la Din fata calculatorului dvs., conectat la internet
Cum puteti recuperea prejudiciul in cazul angajatilor care fura sau provoaca pagube? Participati in data de 28 martie la webinarul “Raspunderea patrimoniala. Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza”! Stimate...
https://www.seminare.ro/webinar-raspunderea-patrimoniala-cum-procedam-daca-salariatul-ne-prejudiciaza-320.html#info
Cum puteti recuperea prejudiciul in cazul
angajatilor care fura sau provoaca pagube?
Participati in data de 28 martie la webinarul “Raspunderea
patrimoniala. Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza”!
Stimate manager,
- Cum procedati cu angajatii care va produc un prejudiciu?
- Ii puteti trage la raspundere? E vreo sansa sa va recuperati paguba?
- Ce spune legea in acest caz? Trebuie neaparat sa ajungeti in instanta?
- E posibil sa aplicati si o sanctiune disciplinara, nu numai patrimoniala?
Prof. univ. dr. Raluca Dimitriu va invita in data de 28 martie 2019 la webinarul Raspunderea patrimoniala. Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza, in cadrul caruia va sustine o prezentare completa pe acest subiect, axata pe problemele sensibile intalnite in practica.
Veti afla ce aveti de facut, concret, in situatia in care un angajat fura sau se face vinovat de producerea unei pagube, veti sti ce parghii legale aveti la dispozitie, veti intelege exact ce procedura trebuie sa urmati pentru a recupera cu succes prejudiciul, in cel mai facil mod pentru dvs..
12 subiecte care creeaza mari probleme in practica!
Aflati la webinar cum sa le gestionati corect!
Aflati la webinar cum sa le gestionati corect!
- Modul de elaborare a notei de constatare si evaluare a pagubei. Elemente, forma, continut. Poate fi utilizat acest document ca proba, in caz de litigiu?
- Salariatul semneaza nota de constatare si evaluare a pagubei, apoi se razgandeste si nu mai plateste. Putem trece direct la efectuarea de retineri din salariu?
- Constatarea unui minus la inventar. Ce putem face? Daca paguba produsa de salariat depaseste 10.400 lei, angajatorul este obligat sa introduca actiune in instanta pentru recuperarea acesteia. Care sunt conditiile acestei actiuni?
- Daca salariatul nu contesta faptul ca a produs o anumita paguba, de ce nu poate acesta sa vina pur si simplu cu suma datorata si sa o plateasca angajatorului?
- Retinerile din salariu. Se pot aplica retinerile si la alte venituri?
- Cazul in care raportul de munca inceteaza. In ce situatie putem urmari bunurile salariatului pentru acoperirea prejudiciului? Cum putem sti daca fostul nostru salariat, care ne-a prejudiciat, s-a reangajat si unde?
- Cazul in care paguba a fost produsa de mai multi salariati. Cum se impart despagubirile intre acestia? Cum aplicam in practica art. 255 din Codul muncii?
- Cumulul raspunderii patrimoniale cu raspunderea disciplinara. Cum aplicam sanctiunile disciplinare; la ce trebuie sa fim atenti. Daca salariatul a fost sanctionat disciplinar si nu a contestat decizia, instanta, analizand elementele raspunderii patrimoniale, va mai putea verifica existenta faptei, sau va retine ca aceasta este dovedita prin decizia sanctionatorie necontestata?
- Problema platii nedatorate. Cum recuperam sumele platite cu titlu necuvenit salariatului – tot prin retineri din salariu? Aplicatii – plati nedatorate: salarii, prime, formare profesionala (daca salariatul nu respecta clauza de a lucra in unitate o anumita perioada de timp), cazare gratuita in spatiile angajatorului, transport gratuit, tarife reduse la produsele angajatorului, echipamente nedatorate etc.
- Angajatorul executa o hotarare judecatoreasca, ce a dat dreptate salariatului in prima instanta. Dar, in fata instantei de apel, angajatorul castiga procesul. Cum va putea el recupera sumele platite cu titlu de despagubire salariatului, in executarea primei hotarari judecatoresti acum desfiintate?
- Daca angajatorul a pagubit un salariat, cum va raspunde? Intoarcerea angajatorului impotriva salariatului vinovat de plata despagubirilor respective. Ipoteza in care nu poate fi identificat salariatul vinovat.
- Daunele morale. Se pot negocia? Regimul fiscal al daunelor morale. Practica judecatoreasca – cuantumul daunelor morale, cu privire speciala asupra ipotezei anularii deciziei de concediere. Salariatul poate fi obligat la plata de daune morale? Asimetria reglementarii din Codul muncii.
Stiati ca…
- ...daca fapta ilicita consta in savarsirea unei infractiuni, salariatul nu va raspunde patrimonial potrivit Codului muncii, ci potrivit normelor generale de drept civil?
- ...Codul muncii a fost modificat astfel incat permite angajatorului recuperarea unei parti din prejudiciu pe baza acordului partilor, fara a fi necesara o hotarare judecatoreasca?
- ...salariatul nu raspunde si pentru prejudiciile morale pe care le produce angajatorului sau?
O recomandare:
Daca salariatii stiu ca urmeaza sa raspunda pentru orice prejudiciu, ei vor evita sa aiba initiativa, sa experimenteze noi materiale sau produse, sa puna in practica noi idei. Iar aceasta situatie poate cauza uneori pierderi mai mari decat un eventual prejudiciu in sine.
E bine, deci, sa stabiliti un risc normal al serviciului, care sa inlature raspunderea in cazul unei initiative de imbunatatire a procesului de productie, mai ales in cazul specialistilor si celor cu functii de conducere. Aflati mai multe detalii la webinar.
E bine, deci, sa stabiliti un risc normal al serviciului, care sa inlature raspunderea in cazul unei initiative de imbunatatire a procesului de productie, mai ales in cazul specialistilor si celor cu functii de conducere. Aflati mai multe detalii la webinar.
Cum se va desfasura webinarul din 28 martie?
In data de 28 martie, la ora 15.00, trebuie sa accesati www.videoseminarii.ro si sa va autentificati folosind username-ul si parola (acestea vi se vor comunica cu 2 zile inainte de desfasurarea webinarului, prin intermediul e-mailului). Nu conteaza locul in care va aflati, conteaza doar sa aveti conexiune la Internet.
In prima parte, dna prof. Raluca Dimitriu va sustine o prezentare video, iar in partea a doua va comenta si solutiona cele mai frecvente probleme intalnite in practica.
Va reamintim tematica, pe scurt:
- Nota de constatare si evaluare a pagubei. Etape procedurale, termene, notificari.
- Cand este necesar sa mergem in instanta pentru recuperarea prejudiciului?
- Cazul in care paguba a fost produsa in comun de mai multi salariati - ce despagubiri putem pretinde de la fiecare?
- Practica judecatoreasca in materia raspunderii patrimoniale.
- Recuperarea sumelor platite necuvenit salariatului.
- Situatia inversa: despagubirea salariatului de catre angajator. Daunele morale.
IMPORTANT!
Aveti posibilitatea de a adresa 2 intrebari in cadrul acestui webinar. Mai exact, pana la data de 25 martie, va invitam sa transmiteti intrebarile dvs. pe adresa de e-mail: mru@rs.ro, urmand ca raspunsurile le primiti tot prin e-mail sau video, in timpul webinarului, de la dna Raluca Dimitriu.
„Doua ore am stat lipita de ecranul calculatorului. Dna Raluca Dimitriu explica extraordinar de clar totul, intr-un ritm alert, identifica perfect problemele si sensibilitatile din lege, ofera solutii care provin in mod cert dintr-o experienta impresionanta. Sunt foarte multumita de webinarele sustinute de dumneaei.”
Simona Paur, Manager HR, Arad
Informatii utile pentru dvs.
Lector: Raluca Dimitriu
Titlu: Raspunderea patrimoniala. Cum procedam daca salariatul ne prejudiciaza
Data desfasurarii webinarului: 28 martie 2019
Intervalul orar: 15.00-16.30
Conditii: conexiune la Internet
Taxa participare (pret special): 166 lei +TVA, fata de pret vechi: 208 lei + TVA!
Veti primi prin e-mail datele de conectare (adresa web, username, parola) astfel incat joi, 28 martie, ora 15.00, sa va puteti loga si sa participati la webinar.
Nu uitati! Aveti posibilitatea de a adresa 2 intrebari in cadrul acestui webinar.
Dupa achitarea taxei de inscriere, va invitam sa transmiteti intrebarile dvs. pe adresa de e-mail: mru@rs.ro, pana la data de 25 martie. Raspunsurile specialistilor le veti primi pe e-mail sau video, in timpul webinarului, de la dna Raluca Dimitriu.
Va asteptam cu placere sa va inscrieti chiar acum!
Cu stima,
Alexandra Dumitrache
Organizator eveniment
Divizia Legislatia Muncii
Grupul romano-german Rentrop & Straton
Locatie
Din fata calculatorului dvs., conectat la internet
Data seminarului
28 Martie 2019
Locuri disponibile
43
Pret
Taxa de participare - 197.54
Alte seminare
Ian 20 |
Vezi detaliiInscriere | 40 locuri disponibile |
Ian 20 |
Vezi detaliiInscriere | 99 locuri disponibile |